Hozzávalók: 10 dkg spagetti, 3 kovászos uborka, fél dl kovászosuborka-lé, 2 nagy, savanykás, borízű alma, 2 közepes fej lilahagyma, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, 1 csokor kapor, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors, 1 teáskanál só.
A tésztát sós, forrásban lévő vízbe téve a szokásos módon megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverjük a tejföllel, és az uborkalével, majd a sóval, a borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával meg a finomra metélt kapor felével ízesítjük. A kihűlt főtt tésztát a mártásba keverjük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól egészen apró kockákra vágva hozzátesszük a salátához. A kovászos uborkát és a megtisztított hagymát is kockákra vágjuk, az utóbbit megsózzuk, és 10 percnyi várakozás után az egészet a salátához keverjük. Befedve legalább fél napra berakjuk a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverjük, és a megmaradt kaporral meghintve kínáljuk.