Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Uborkás spagetti-saláta
Hozzávalók: 10 dkg spagetti, 3 kovászos uborka, fél dl kovászosuborka-lé, 2 nagy, savanykás, borízű alma, 2 közepes fej lilahagyma, 2 dl majonéz, 1 dl sűrű tejföl, 1 csokor kapor, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint kevés porcukor és törött fehér bors, 1 teáskanál só.

A tésztát sós, forrásban lévő vízbe téve a szokásos módon megfőzzük. Hideg vízzel leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük. Közben a mártáshoz a majonézt simára keverjük a tejföllel, és az uborkalével, majd a sóval, a borssal, pici cukorral, valamint a megtisztított és összezúzott fokhagymával meg a finomra metélt kapor felével ízesítjük. A kihűlt főtt tésztát a mártásba keverjük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól egészen apró kockákra vágva hozzátesszük a salátához. A kovászos uborkát és a megtisztított hagymát is kockákra vágjuk, az utóbbit megsózzuk, és 10 percnyi várakozás után az egészet a salátához keverjük. Befedve legalább fél napra berakjuk a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverjük, és a megmaradt kaporral meghintve kínáljuk.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 593 | Tag-ek(kulcsszavak): uborka, saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: