A sárgarépát megmossuk (nem kell megtisztítani), és a legnagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. Az újhagymát tisztítás után hajszálvékony karikákra metéljük, és megsózzuk, majd összekeverjük. A leszárazott mazsolát leforrázzuk, és befedve hagyjuk állni 15 percig, hogy a gőzben megduzzadjon. A csalamádét apróra összevágjuk. Salátástálba szórjuk a reszelt sárgarépát, a csalamádét, és a hagymát. Elkészítjük a mártást: a mézet, a mustárt, az olajat és a citromlevet simára keverjük, majd hozzáöntjük a kefirt is. Megborsozzuk, és a megmosott, lecsöpögtetett, nagyon finomra vágott petrezselyem zöldet meg a leszűrt mazsolát belekeverjük. Végül a mártással megöntözzük, és többször átforgatjuk. Befedjük, és a hűtőszekrényben néhány óráig érleljük. Finom és nagyon egészséges vacsora néhány szelet pirított kenyérrel, vagy különleges köret grillcsirke mellé.