Hozzávalók: 40 dkg kínai kel, 1-1 csokor sárgarépa, petrezselyem és zöldhagyma zöldjével együtt, 1 kígyóuborka, 1 csípős paprika, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, ízlés szerint fehér bors, porcukor, só.
Az olajat a mustárral és a porcukorral kikeverjük. Ráöntjük a joghurtot, és sóval, zúzott fokhagymával, borssal, finomra metélt petrezselyemzölddel fűszerezzük. Befedve lehűtjük. A kínai kelt megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. Lereszeljük a megmosott sárgarépát és a héjas uborkát. A megtisztított zöldhagymát egy centis karikákra vágjuk, a zöldjét pedig finomra aprítjuk. A paprikát hajszálvékonyra karikázzuk. Az összes zöldséget megsózzuk (nem besózzuk!), összekeverjük, és salátástálba tesszük. A mártást külön tálaljuk. Akár önálló vacsoraételként, akár salátaköretként tehetjük az asztalra.