Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Szőlős káposztasaláta
Hozzávalók: 60-70 dkg fehér fejes káposzta, 1 nagy fürt fehér szőlő (kb. 25 dkg), 1 nagy fej lila hagyma, fél dl alma- vagy borecet, 3 evőkanál salátaolaj, 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál törött fehér bors, 1 mokkáskanál törött köménymag, 1 teáskanál só. A káposzta külső, hervadt leveleit lebontjuk, majd a torzsáját kivágjuk és lereszeljük. A káposztát vagy legyaluljuk, vagy nagyon vékony metéltre vágjuk. Mély tálba rakjuk a reszelt torzsával együtt, és rákarikázzuk a megtisztított lila hagymát. A hagymakarikákat szétszedjük. Megsózzuk, összekeverjük, és legalább fél óra hosszat hagyjuk állni.

Közben elkészítjük a saláta mártását: az ecetet másfél dl vízzel összeöntjük, majd feloldjuk benne a cukrot, és belekeverjük a borsot meg a köménymagot. Végül az olajjal is összekeverjük. A szőlőszemeket a szárról leszedjük, megmossuk és lecsöpögtetjük. A sós-hagymás káposztára ráöntjük az olajos –ecetes - fűszeres levet, hozzáadjuk a szőlőszemeket, és jól átforgatjuk. A salátát befedve tesszük be a hűtőszekrénybe néhány órára.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 507 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: