Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Kovászos káposzta
Hozzávalók: édes, fehér fejes káposzta, tetszés szerinti mennyiségben, kg-onként 1 csokor kapor, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél; a léhez literenként 1 púpozott evőkanál só, a tetejére üvegenként 1 szelet kenyér.

A káposztát külső, fonnyadt, hibás leveleitől megtisztítjuk, majd káposztagyalun legyaluljuk, vagy reszelőn lereszeljük. (Minél vékonyabbak a káposztaszálak, annál gyorsabban érik meg. ) A kaprot megmossuk, szálakra szétbontjuk, és a megtisztított fokhagymagerezdeket lapokra vágjuk. A kenyeret kisebb darabokra eltörjük. Tiszta üveg aljára helyezünk néhány szál kaprot, majd félig töltjük a káposztával. Kézzel erősen nyomkodjuk le a káposztát, hogy az üvegbe minél több férjen! Beledugjuk a babérlevelet, néhány lap fokhagymát, és egy-egy szál kaprot. Káposztával teletöltjük az üveget. A tetejére is teszünk néhány gerezd fokhagymát, végül kenyérdarabokkal beborítjuk. Közben vizet forralunk, amelyet sóval ízesítünk. A már nem zubogó vizet úgy öntjük a káposztára, hogy az a kenyéren keresztülfolyjon. Alufóliával betakarjuk, és félreállítjuk. A konyhában 3-4 nap alatt megérik. Az íze ugyanolyan, mint a kovászos uborkáé. A megérett káposztáról leszedjük a kenyeret, levét átszűrjük, és jól befedjük. Hűtőszekrényben hetekig eláll.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 706 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: