Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Kovászosuborka-saláta
Hozzávalók: 6 nagyobb kovászos uborka (házilag készített vagy üzletben vásárolt), 6 nagy, kemény paradicsom, 1 csokor friss kapor, 2 dl sűrű tejföl, 2 gerezd fokhagyma, késhegynyi törött fehér bors, parányi porcukor, ízlés szerint só.

A saláta öntetéhez a tejfölt simára keverjük a sóval, borssal, porcukorral, valamint a megmosott, lecsöpögtetett és apróra metélt kaporral. Hozzáadjuk a tisztított és szétzúzott fokhagymát. További felhasználásig folpack fóliával beborítva a hűtőszekrényben tároljuk. A kovászos uborkát levéből kivéve nagyságától függően negyedekre vagy nyolcadokra vágjuk. A megmosott és leszárított paradicsomokat ugyancsak negyedekre vagy nyolcadokra aprítjuk. Lapos, nagy üvegtálon elhelyezzük az uborkákat felváltva a paradicsomgerezdekkel, majd lelocsoljuk a fokhagymás-tejfölös öntettel. Ismét fóliával letakarva betesszük a hűtőszekrénybe, és tálalásig ott tartjuk. Úgy is készíthetjük, hogy az uborkát is, meg a paradicsomot is egyforma kockákra vágjuk, és az öntettel jól összekeverjük.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 545 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: