Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Sültpaprika-saláta
Hozzávalók: 1 kg vastag húsú zöldpaprika, 1 dl alma- vagy borecet, 5 evőkanál salátaolaj (jó a napraforgóolaj is), 3 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só és kevés méz (vagy porcukor).

A zöldpaprikát megmossuk, leszárítjuk. Sütőlapra egészben, szárastól, csumástól rárakjuk, és az előmelegített forró sütőbe tolva, minden oldalát barnára pirítjuk. Ezután kissé hűlni hagyjuk, majd a megbarnult vékony héját lehúzzuk. Közben a salátaléhez az ecetet kevés vízzel összeöntjük, hozzáadjuk az olajat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a sót, a borsot és a mézet. A még meleg paprikát felszeleteljük, kicsumázzuk, és az elkészített salátalébe rakjuk. Ha a saláta egészen kihűlt, szorosan befedjük, majd a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Bármilyen húsféléhez finom, de kínálhatjuk magában is, pirított kenyérszeletkékkel. Készíthetünk vele vacsorasalátát is, akkor az ecetes-olajos léhez keverjünk még csíkokra vágott 20 dkg-nyi párizsit vagy virsli karikát.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 577 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: