Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Rokfortos paradicsomsaláta
Hozzávalók: 60 dkg kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 10 dkg érett rokfort, fél citrom leve, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint törött fekete bors és só; a tálaláshoz kevés petrezselyemzöld.

A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és negyedekre (vagy ha nagyok a paradicsomok, nyolcadokra) vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a zöldjét pedig finomra összevágjuk. A rokfort felét összemorzsoljuk, és a paradicsommal, a hagymával meg a zölddel óvatosan összekeverjük. Ezután citromlével, olajjal meglocsoljuk, és csak nagyon kevés sóval (mert a rokfort sós), borssal meghintjük. Kissé összeforgatjuk, majd az egészet tálra halmozzuk. A megmaradt sajtot feldaraboljuk, és a saláta tetejére szórjuk. Végül petrezselyemlevélkékkel feldíszítjük. Fóliát borítunk a tetejére, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Önálló étkezésre, tehát vacsorára is megfelelő, de húsétel mellé is kitűnő saláta. (A legjobb grillcsirkéhez vagy natúrszelethez.)

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 654 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: