Hozzávalók: 60 dkg kemény paradicsom, 1 csokor zöldhagyma szárával együtt, 10 dkg érett rokfort, fél citrom leve, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint törött fekete bors és só; a tálaláshoz kevés petrezselyemzöld.
A paradicsomokat megmossuk, lecsöpögtetjük, és negyedekre (vagy ha nagyok a paradicsomok, nyolcadokra) vágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, a hagymát felkarikázzuk, a zöldjét pedig finomra összevágjuk. A rokfort felét összemorzsoljuk, és a paradicsommal, a hagymával meg a zölddel óvatosan összekeverjük. Ezután citromlével, olajjal meglocsoljuk, és csak nagyon kevés sóval (mert a rokfort sós), borssal meghintjük. Kissé összeforgatjuk, majd az egészet tálra halmozzuk. A megmaradt sajtot feldaraboljuk, és a saláta tetejére szórjuk. Végül petrezselyemlevélkékkel feldíszítjük. Fóliát borítunk a tetejére, és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük. Önálló étkezésre, tehát vacsorára is megfelelő, de húsétel mellé is kitűnő saláta. (A legjobb grillcsirkéhez vagy natúrszelethez.)