Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Patisszon-saláta
Hozzávalók: 1 nagy patisszon (vagy több kisebb, összesen 50-60 dkg), 1 csokor kapor, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, fél dl almaecet, 3 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint cukor, 1 késhegynyi törött fehér bors, só; a díszítéshez paradicsomszeletek.

A patisszont meghámozzuk, félbevágjuk, és kimagvaljuk, majd megmossuk és letörölgetjük. Az almareszelő durva fokán lereszeljük. Tálba rakjuk, és jól megsózzuk, ezután összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. A megtisztított vöröshagymát fokhagymaprésen átnyomjuk. Amíg a patisszon áll, elkészítjük a saláta levét: a tejfölt összekeverjük az olajjal és az ecettel, sóval, borssal, cukorral ízesítjük, majd hozzákeverjük a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kapor felét. Ebbe az öntetbe keverjük a reszelt patisszont és a hagymát. Jól összeforgatjuk, majd salátástálra halmozzuk. A megmosott paradicsomot felszeleteljük, és díszítésül a tetejére, valamint a tál szélére körben elhelyezzük. A megmaradt kaprot rászórjuk, és folpack fóliával befedve, a hűtőszekrényben érleljük legalább fél napig, de az sem baj, ha egy napot áll fogyasztás előtt. Kevés áttört tehéntúróval akár fogyókúrás vacsorának is megfelel; túró nélkül bármilyen húsféle vagy virsli-kolbász mellé kínálhatjuk köretként, esetleg savanyúságként.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 1224 | Hozzászólások: 2 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 4.0/1
Összes hozzászólás: 1
1 Pintér Csaba  
0
Ez nagyon jó, de kevés recept van rajta, légyszives bövitsd ki.

Név *:
Email *:
Kód *: