Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Fokhagymás céklasaláta
Hozzávalók: félliternyi kész céklasaláta, 2 savanykás alma, 1 kis szál tormagyökér, másfél dl majonéz, 2 dl kefir, 2 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi törött fekete bors, csipetnyi cukor, ízlés szerint só.

A céklasalátát tésztaszűrőbe öntjük, és a levét jól lecsöpögtetjük. Közben a majonézt simára keverjük a kefirrel és 2-3 evőkanálnyi céklasalátalével. Sóval, borssal, cukorral és az összezúzott fokhagymával ízesítjük. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és az almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszeljük. Az almareszeléket azonnal beleforgatjuk a mártásba. A leszűrt céklát ugyancsak lereszeljük, vagy nagyon vékony csíkokra vágjuk, és a salátához tesszük. A tormagyökeret megtisztítjuk, és nagyon finomra reszelve ugyancsak hozzáadjuk. (Kész ecetes torma használata nagyon savanyúvá tenné a salátát, ezért csak a frissen reszelt, natúr torma jó hozzá.) Az egészet alaposan átforgatjuk, és a tálat szorosan, lehetőleg légmentesen befedjük, hogy a fokhagyma illata, ne szökhessen ki az edényből. Legalább fél napig érleljük. Pirított kenyérszeletekkel egészséges és ízletes vacsora, vagy hideg hús mellé köretnek is kínálható.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 550 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: