Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Kínaikel-saláta
Hozzávalók: 1 kínai kel (35-40 dkg), 2 vastagabb szál sárgarépa, 2 nagy fej lilahagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál mustár, 1 fél dl grapefruitlé (vagy juice), nagyon kevés ecet, porcukor, ízlés szerint, késhegynyi törött fehér bors, 1 teáskanál só.

A kínai kel külső, már fonnyadt leveleit leszedjük, a többit nagyon vékony csíkokra metéljük, a torzsáját pedig lereszeljük. Salátástálban kevés sóval meghintjük (de nem besózzuk, csak megsózzuk), és jól összekeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és reszelőn szép hosszú szálakra reszeljük. A lilahagymát hámozás után hajszálvékony karikákra vágjuk, és egy kis tálban ugyancsak megsózzuk. Jól összekeverjük, és félretesszük. A saláta öntetéhez a grapefruitlevet összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd annyi ecetet keverünk hozzá, hogy savanykás-pikáns íze legyen, de ne legyen nagyon savanyú. Cukorral és borssal ízesítjük, ezután rálocsoljuk a salátástálban összekevert kínai kelre, sárgarépára, hagymára. Az egészet alaposan átforgatjuk, és befedve néhány órára tesszük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverjük.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 806 | Tag-ek(kulcsszavak): kínai kel, saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: