Hozzávalók: 1 kínai kel (35-40 dkg), 2 vastagabb szál sárgarépa, 2 nagy fej lilahagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál mustár, 1 fél dl grapefruitlé (vagy juice), nagyon kevés ecet, porcukor, ízlés szerint, késhegynyi törött fehér bors, 1 teáskanál só.
A kínai kel külső, már fonnyadt leveleit leszedjük, a többit nagyon vékony csíkokra metéljük, a torzsáját pedig lereszeljük. Salátástálban kevés sóval meghintjük (de nem besózzuk, csak megsózzuk), és jól összekeverjük. A sárgarépát megtisztítjuk, és reszelőn szép hosszú szálakra reszeljük. A lilahagymát hámozás után hajszálvékony karikákra vágjuk, és egy kis tálban ugyancsak megsózzuk. Jól összekeverjük, és félretesszük. A saláta öntetéhez a grapefruitlevet összekeverjük a mustárral és az olajjal, majd annyi ecetet keverünk hozzá, hogy savanykás-pikáns íze legyen, de ne legyen nagyon savanyú. Cukorral és borssal ízesítjük, ezután rálocsoljuk a salátástálban összekevert kínai kelre, sárgarépára, hagymára. Az egészet alaposan átforgatjuk, és befedve néhány órára tesszük hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét átkeverjük.