Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Sajtos uborkasaláta
Hozzávalók: 1 nagy szál kígyóuborka, 1-2 csokor piros retek, 1 fej saláta, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 dl kefir, 1 dl ketchup, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, mokkáskanálnyi porcukor, kevés törött fekete bors, ízlés szerint só.

A saláta mártásához a ketchupot simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes legyen. Ezután hozzákeverjük a megtisztított és összezúzott fokhagymát. A mártást befedjük, és a hűtőszekrénybe tesszük. Az uborkát megmossuk, és héjastól legyaluljuk (vagy nagyon vékony karikákra vágjuk), a salátát leveleire szedjük, és megmossuk, majd lecsöpögtetve le is itatjuk róla a vizet. Ezután ujjnyi széles csíkokra metéljük. A retket ugyancsak karikákra vágjuk. Nagy, lapos salátástálra halmozzuk az összekevert uborkát – salátát - retket, és meglocsoljuk a mártással. Rászórjuk a reszelt sajtot, és befedve néhány órára ismét betesszük a hűtőszekrénybe. Tálaláskor mindenki összekeveri a saját adagját. Néhány szelet pirított kenyérrel finom vacsora, vagy hús mellé való saláta.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 803 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: