Hozzávalók: 1 vastagabb szál sárgarépa, 1 kis szál kígyóuborka, 1 csokor piros retek, 1 kis fej saláta, 1 csokor zöldhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 2 dl joghurt, 2 evőkanál salátaolaj, ízlés szerint törött bors, porcukor és só.
A salátamártáshoz a megmosott petrezselyemzöldet és a kaprot nagyon finomra összevágjuk, majd belekeverjük a joghurtba. Megsózzuk, csipetnyi cukorral és a borssal ízesítjük, végül az olajjal is elkeverjük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, és a vizet jól lerázva, csíkokra tépkedjük, majd salátástálba rakjuk. Befedve betesszük a hűtőszekrénybe. A megtisztított és megmosott sárgarépát, a héjas uborkát és a retket nagyon vékony karikákra gyaluljuk, a zöldhagymát pedig zöldjével együtt felszeleteljük. Az összes zöldséget gyengén megsózzuk, és a mártást ráöntve, jól összeforgatjuk. Befedve tesszük egy-két órára a hűtőszekrénybe. Csak közvetlenül tálalás előtt keverjük össze a salátalevelekkel, nehogy megfonnyadjanak.