Hozzávalók: 1 levesben főtt csirkemell, 40 dkg félig főtt leveszöldség, másfél dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor zöldhagyma (vagy 1 fej vöröshagyma), 1 kisebb kovászos uborka, ízlés szerint törött bors és só.
A majonézt összekeverjük a tejföllel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a zöldhagyma megmosott, apróra vágott zöld szárát, valamint a finomra vágott petrezselyemzöldet. Befedve betesszük a hűtőszekrénybe. A főtt csirkehúst kicsontozzuk, és metéltre vágjuk. A zöldségeket ugyancsak felcsíkozzuk, és a hússal együtt lazán belekeverjük a mártásba. A zöldhagymát hajszálvékonyra karikázzuk (vagy a vöröshagymát nagyon finomra aprítjuk), és a nagy lyukú reszelőn lereszelt uborkával együtt hozzáadjuk a salátához. Az egészet óvatosan átkeverjük, majd befedve, legalább fél napra betesszük a hűtőszekrénybe. Tálalás előtt ismét alaposan átkeverjük, és salátalevelekkel bélelt tálra tesszük. Egy-egy szelet pirított kenyérrel kitűnő vacsora.