Hozzávalók: 1 zacskó gyorsrizs, 4 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 csokor zöldhagyma, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 citrom leve, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fehér bors, ízlés szerint kevés porcukor és só.
A gyorsrizst előírás szerint sós vízben megfőzzük. A tojásokat habosra verjük, megsózzuk és megborsozzuk. Teflonserpenyőbe 1 evőkanál olajat csorgatunk, felforrósítjuk, majd beleöntjük a felvert tojást. Keverés nélkül megsütjük előbb az egyik, majd megfordítva a másik oldalát. A saláta mártásához a citromlevet, a megmaradt olajat és a mustárt simára keverjük, ezután curryporral, cukorral és sóval ízesítjük. A megfőtt, de még forró rizst beleszórjuk a salátástálba, ráöntjük az előzetesen tányérra csúsztatott és nagyon vékony csíkokra vágott tojáslepényt, majd hozzáadjuk a megtisztított és vékonyka karikákra aprított zöldhagymát, zöldjével együtt. Végül a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, valamint a kaprot is beleszórjuk. A mártást rálocsoljuk. Óvatosan, hogy a rizs ne nagyon törjön, villával alaposan összeforgatjuk. Ha a saláta kihűlt, a tetejét befedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Nemcsak hús mellé való köret, hanem önállóan is nagyon jó, utóbbi esetben könnyű, de laktató vacsora.