Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Saláták

Rizses tojássaláta
Hozzávalók: 1 zacskó gyorsrizs, 4 tojás, 1 evőkanál mustár, 1 csokor zöldhagyma, 1-1 csokor petrezselyemzöld és kapor, 1 citrom leve, 4 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fehér bors, ízlés szerint kevés porcukor és só.

A gyorsrizst előírás szerint sós vízben megfőzzük. A tojásokat habosra verjük, megsózzuk és megborsozzuk. Teflonserpenyőbe 1 evőkanál olajat csorgatunk, felforrósítjuk, majd beleöntjük a felvert tojást. Keverés nélkül megsütjük előbb az egyik, majd megfordítva a másik oldalát. A saláta mártásához a citromlevet, a megmaradt olajat és a mustárt simára keverjük, ezután curryporral, cukorral és sóval ízesítjük. A megfőtt, de még forró rizst beleszórjuk a salátástálba, ráöntjük az előzetesen tányérra csúsztatott és nagyon vékony csíkokra vágott tojáslepényt, majd hozzáadjuk a megtisztított és vékonyka karikákra aprított zöldhagymát, zöldjével együtt. Végül a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon finomra metélt petrezselyemzöldet, valamint a kaprot is beleszórjuk. A mártást rálocsoljuk. Óvatosan, hogy a rizs ne nagyon törjön, villával alaposan összeforgatjuk. Ha a saláta kihűlt, a tetejét befedjük, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érleljük. Nemcsak hús mellé való köret, hanem önállóan is nagyon jó, utóbbi esetben könnyű, de laktató vacsora.

Kategória: Saláták | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-21)
Megtekintések száma: 548 | Tag-ek(kulcsszavak): saláták | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: