Hozzávalók: 5 tojás, 1 nagy fej lilahagyma, 1 csokor zöldhagyma, 1 nagy savanykás alma, 1 csokor hónapos retek, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 1 púpozott teáskanál mustár, késhegynyi currypor, ízlés szerint kevés porcukor, késhegynyi törött fehér bors, só.
A tojásokat megmossuk, majd hideg vízbe tesszük. A vízbe egy csapott evőkanál sót szórunk, így biztosan könnyen meghámozható a főtt tojás. 10 percig főzzük, ezután hideg vízzel lehűtjük, és meghámozzuk. Közben elkészítjük a saláta mártását: mély tálban a majonézt simára keverjük a kefirrel, a mustárral, a borssal, a curryporral, kevés sóval és cukorral. Az almát megmossuk, kicsumázzuk, és héjastól apró kockákra vágva, azonnal a mártásba keverjük. Külön edénybe tesszük a megtisztított és finomra vágott zöldhagymát (zöldjével együtt), valamint a hajszálvékonyra karikázott lilahagymát. Megsózzuk, és 10 percig hagyjuk állni, majd a mártásos almához keverjük. Végül beleforgatjuk a megmosott és csíkokra vágott piros retket, és a kis kockákra vágott főtt tojást. Az egészet óvatosan összekeverjük, befedjük, és a hűtőszekrénybe tesszük 1 órára. Pirított kenyérszeletkékkel tálalva finom vacsora.