Hozzávalók: 6 tojás, 4 kemény paradicsom, 2 zöldpaprika, 1 nagy fej vöröshagyma, másfél dl ketchup (vagy házi paradicsomlé), 1 dl majonéz, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 púpozott mokkáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint só.
A tojásokat sós vízben keményre főzzük, majd meghámozzuk, és nyolcadokra vágjuk. Hagyjuk kihűlni. Közben a mártáshoz mély tálban simára keverjük a majonézt a tejföllel és a ketchuppal, ezután pedig hozzáadjuk a megtisztított, összezúzott fokhagymát, a borsot és a curryport. Beleszórjuk a megmosott, és finomra vágott petrezselyemzöldet is. Jól összekeverjük. A vöröshagymát tisztítás után nagyon vékony karikákra vágjuk, és kissé megsózva, 15 percig hagyjuk állni. Ezután sós levével együtt a mártásba keverjük. A paradicsomokat kis kockákra aprítjuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és kierezzük, majd vékony karikákra vágva - a paradicsomkockákkal együtt - ugyancsak a tálba tesszük. Végül beleforgatjuk a már kihűlt tojáscikkeket, és óvatosan, hogy a tojás ne nagyon törjön, összekeverjük. Jól lehűtjük. Tálalás előtt salátával bélelt tálra halmozzuk, és hidegen kínáljuk.