Hozzávalók: 10 dkg csiga-, csavart- vagy kagylótészta, 20 dkg morzsolt csemegekukorica-konzerv (vagy mirelit kukoricaszem), 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 1 nagy fej lilahagyma, 1 narancs, 1 dl majonéz, 4 dl kefir, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fehér bors és só.
A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzzük, és hideg vízzel leöblítve, egészen szárazra lecsöpögtetjük. A narancsot meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd a karikákat kis kockákra metéljük. A lilahagymát meghámozzuk, nagyon finomra összevágjuk és megsózzuk, ezután pedig összekeverjük. 15 percig hagyjuk állni. Közben a majonézt simára keverjük a kefirrel, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt rokfortot, ízlés szerint megborsozzuk. A mártásba forgatjuk a főtt tésztát, a levétől lecsurgatott kukoricát, a hagymát (amit nem kell kicsavarni) és a narancskockákat. Az egészet alaposan összekeverjük, majd befedve egy napra a hűtőszekrénybe rakjuk. Tálalás előtt kevés rokforttal külön is megszórjuk.