Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 3
Vendégek: 3
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Mártások

Meggymártás
Hozzávalók: fél liter meggybefőtt levével (30 dkg friss vagy mirelit meggy), ízlés szerint kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 3 szem szegfűszeg, 1 evőkanál liszt, fél citrom, késhegynyi törött bors, 1 teáskanál só.

A befőttlevet leszűrjük, és beöntjük egy kislábosba. Beleszórjuk a szegfűszeget, beletesszük a lehámozott citromhéjat és a szeletekre vágott citromot. Felforraljuk, és öt percig főzzük. Közben kimagozzuk a gyümölcsöt. A lisztet a tejföllel és fél dl vízzel simára keverjük, majd ráöntjük a meggylére. Folyamatosan kevergetve további 5 percig forraljuk, végül a gyümölcsöt is beletesszük. Ezzel már éppen csak egy pillanatig forraljuk. Ha friss meggyből készítjük, akkor 2 dl vízbe szórjuk a fűszereket, és ugyanúgy készítjük, mint a befőttleves-változatot. A gyümölcsöt ugyancsak a főzés végén adjuk hozzá. Megcukrozni is ekkor kell. A nyers gyümölccsel, néhány perccel tovább forraljuk. Főtt marhahúshoz vagy csirkemellhez tálaljuk, de sós vízben főtt burgonya mellé is nagyon jó.

Kategória: Mártások | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 718 | Tag-ek(kulcsszavak): mártás | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: