Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Olaszos kagylótésztaleves
Hozzávalók: 10 dkg kagylótészta, 5 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, fél liter paradicsom-ivólé, 4 kemény paradicsom, 2 marhahúsleves-kocka, 2 dl tej, 2 gerezd fokhagyma, 1-1 teáskanál szárított bazsalikom, oregano (szurokfű), kakukkfű és rozmaring, 1 mokkáskanál törött fekete bors, csipetnyi porcukor, ízlés szerint só.

Bő egy liternyi vizet felforralunk, és megsózunk. Beleszórjuk a tésztát, és megfőzzük. Közben az olajat felforrósítjuk, és megpirítjuk rajta a zúzott fokhagymát, majd felöntjük a paradicsomlével. Ezután beleszórjuk a fűszereket. A marhahúsleves-kockákat is hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. A tejben és egy deci vízben simára keverjük a lisztet, majd a keveréket beleöntjük a fűszerezett paradicsomlébe. Ha a tészta megfőtt, akkor azt levével együtt ugyancsak hozzáöntjük a behabart paradicsomléhez. Most már az egészet együtt összeforraljuk, és ha szükséges, kevés cukorral, valamint sóval ízesítjük. A leves tálalása a következőképpen történik: a leveses tányérokban elosztjuk a megmosott és nagyon vékony gerezdekre vágott nyers paradicsomot, valamint a reszelt sajtot, és rámerjük a forró levest, majd a tetejére is szórunk kevés sajtot.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 646 | Tag-ek(kulcsszavak): különleges leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: