Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Pikáns sajtleves
Hozzávalók: a leveshez 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál currypor, fél mokkáskanál törött fehér bors; a levesbetéthez 1 zsemle.

7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát, és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel és a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyem zöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a sütőben szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra rámerjük. (Nemcsak tyúkhúsleves-kockával készíthető, hanem maradék csontlevesből vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből is.)

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 682 | Tag-ek(kulcsszavak): különleges leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: