Hozzávalók: a leveshez 2 tyúkhúsleves-kocka, 2 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, késhegynyi reszelt szerecsendió, 1 mokkáskanál currypor, fél mokkáskanál törött fehér bors; a levesbetéthez 1 zsemle.
7 dl vizet fazékba öntünk. Beletesszük mindkét leveskockát, és beleszórjuk a borsot, a szerecsendió-reszeléket és a curryport. Felforraljuk, közben a lisztet egy kevés levessel és a tejföllel simára keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajt felét. A forrásban lévő levesbe belekeverjük a lisztes-sajtos tejfölt, és folytonos keverés közben legalább 5 percig forraljuk. Ezután a megmosott és finomra aprított petrezselyem zöldet is belekeverjük, de már nem forraljuk tovább. A tűzről lehúzzuk, és befedve, melegen tartjuk tálalásig. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és a sütőben szárazon megpirítjuk. Négy adagra osztjuk, és a megmaradt, ugyancsak négy részre osztott reszelt sajttal együtt leveses csészékbe tesszük. Tálaláskor a forró levest a sajtos zsemlekockákra rámerjük. (Nemcsak tyúkhúsleves-kockával készíthető, hanem maradék csontlevesből vagy húslevesből, esetleg leszűrt zöldséglevesből is.)