Hozzávalók: a leveshez 50 dkg krumpli, 15 dkg lángolt kolbász, 25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), 3 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 hegyes, csípős zöldpaprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, ízlés szerint só: a galuskához 1 tojás, 3 evőkanál liszt, 1 dkg vaj (margarin).
A krumplit és a zöldségeket megtisztítjuk. Egyforma kis kockákra aprítjuk. A hagymát finomra összevágjuk, és az olajon megfonnyasztjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, majd azonnal ráöntünk egy evőkanál vizet, és beletesszük a zöldségeket meg a burgonyát. A tűzre visszatéve egy-két percig kevergetve pirítjuk, ezután hozzáadjuk a csípős paprika vékonyka karikákra vágott felét (aki nem szereti a csípőset, édes paprikát tegyen bele) és a bőrétől megfosztott, felkarikázott kolbászt. Ezután felöntjük bő másfél liternyi vízzel. Megsózzuk, és befedve puhára főzzük. Míg a leves fő, a gyengén felvert tojást meg az olvasztott, de már nem meleg vajat kikeverjük 2 evőkanálnyi liszttel, és megsózzuk. A már megfőtt levesbe beleszaggatjuk az apró galuskákat. Ha az összes galuska feljött a leves tetejére, a megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet is belekeverjük, végül behabarjuk a megmaradt liszttel és a fél dl vízzel simára kevert tejföllel. További öt percig kevergetve forraljuk.