Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Kolbászleves
Hozzávalók: a leveshez 20 dkg füstölt kolbász, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál finomliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika (csipetnyi erős paprika is lehet), 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, a galuskához 1 tojás, 2 evőkanál liszt.

A kolbászt meleg vízben megmossuk, és 5 percnyi várakozás után a bőrét lehúzzuk. Vékony karikákra vágjuk. A megtisztított zöldséget egyforma kis kockákra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott és finomra aprított hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, és visszatesszük a tűzre. Ha forr, belerakjuk a zöldségeket és a kolbászt. Kevergetve néhány percig pirítjuk, majd felöntjük egyliternyi vízzel. Megsózzuk (vigyázzunk, a kolbász sós), megborsozzuk, és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Befedve puhára főzzük. Közben a lisztet a tejföllel, valamint fél dl vízzel simára keverjük, és a forrásban lévő levesbe csorgatjuk. Kevergetve felforraljuk. A tojást habosra verjük a liszttel, azaz masszává keverjük, majd a galuskákat mokkáskanállal beleszaggatjuk a levesbe. A megfőtt galuskák feljönnek a leves színére.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 451 | Tag-ek(kulcsszavak): húsos leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: