Hozzávalók: a leveshez 20 dkg füstölt kolbász, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 evőkanál olaj, 1 dl tejföl, 1 csapott evőkanál finomliszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 teáskanál piros fűszerpaprika (csipetnyi erős paprika is lehet), 2 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só és törött fekete bors, a galuskához 1 tojás, 2 evőkanál liszt.
A kolbászt meleg vízben megmossuk, és 5 percnyi várakozás után a bőrét lehúzzuk. Vékony karikákra vágjuk. A megtisztított zöldséget egyforma kis kockákra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott és finomra aprított hagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evőkanál vizet, és visszatesszük a tűzre. Ha forr, belerakjuk a zöldségeket és a kolbászt. Kevergetve néhány percig pirítjuk, majd felöntjük egyliternyi vízzel. Megsózzuk (vigyázzunk, a kolbász sós), megborsozzuk, és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Befedve puhára főzzük. Közben a lisztet a tejföllel, valamint fél dl vízzel simára keverjük, és a forrásban lévő levesbe csorgatjuk. Kevergetve felforraljuk. A tojást habosra verjük a liszttel, azaz masszává keverjük, majd a galuskákat mokkáskanállal beleszaggatjuk a levesbe. A megfőtt galuskák feljönnek a leves színére.