Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Kolbászos lencseleves
Hozzávalók: 25 dkg lencse, 10 dkg füstölt kolbász, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 evőkanál finomliszt, 1 teáskanál citromlé, csipetnyi cukor, kevés só.

A megmosott és átválogatott lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük, és egy liternyi tiszta vízben puhára főzzük. A finomra vágott hagymát a forró olajon üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzva gyorsan belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát, majd meglocsoljuk 1 evőkanál vízzel, és megsózzuk. A főtt lencsét levével együtt ráöntjük a hagymás-paprikás szaftra, beletesszük a karikákra vágott kolbászt és felforraljuk. 10 percig főzzük. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel, a citromlével és 4 evőkanál vízzel, majd a forrásban lévő levesbe beleöntjük. Folyamatosan kevergetve jól kiforraljuk, és csipetnyi cukorral ízesítjük.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 823 | Tag-ek(kulcsszavak): húsos leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: