Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Kolbászos káposztaleves
Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 25 dkg vegyes leveszöldség, 1 kis szál füstölt kolbász, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 babérlevél, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, csipetnyi cukor, ízlés szerint törött bors és só.

A savanyú káposzta levét leszűrjük, és félretesszük. A káposztát nagyon apróra vágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyka csíkokra aprítjuk. A vöröshagymát finomra metéljük, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztjuk, a tűzről lehúzzuk, és rászórjuk a paprikát. Gyorsan összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután a tűzre visszatesszük, és rádobjuk a zöldséget. Párpercnyi pirítás után hozzáadjuk a káposztát, és együtt pirítjuk további 5 percig, közben folyamatosan kevergetjük, hogy ne éghessen le az alja. Kétliternyi vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a kolbászt meleg vízben megmossuk, így könnyen lehúzhatjuk a bőrét. Karikákra vágjuk, és hozzátesszük a forrásban lévő leveshez. Beletesszük a babérlevelet is. A levest csak akkor sózzuk meg, ha a kolbász legalább 5 percet főtt. (A füstölt kolbász sós, vigyázzunk, nehogy elsózzuk!) Meg is borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a zöldség is, meg a káposzta is megpuhul. A lisztet fél dl vízzel és a tejföllel simára keverjük, ezután a forrásban lévő levet behabarjuk vele. Folyamatosan kevergetve, 5 percig forraljuk. Megkóstoljuk, majd a félretett savanyúkáposzta-lével és csipetnyi cukorral pikánsra ízesítjük. (Ha a káposzta nagyon savanyú, szűrőben, hideg víz alatt mossák át. )

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 501 | Tag-ek(kulcsszavak): húsos leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: