Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Tárkonyos csülökleves
Hozzávalók: 1 egészen kicsi füstölt csülök, 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve, 1 evőkanál tárkonyecet, 1 ágacska tárkony (vagy 1 teáskanál szárított tárkony), 1 babérlevél, 1 késhegynyi törött fekete bors, ízlés szerint kevés cukor.

A megmosott csülköt előző nap annyi vízbe tesszük, amennyi bőven ellepi, és kis lángon addig főzzük, amíg a csont kicsúszik belőle. (Hagyományos fazékban kb. 2 fél óra, de nem kell mellette állni, viszont kuktában harmadnyi idő alatt megfő. ) A húst a lében hagyjuk kihűlni, majd kivesszük belőle, és a hűtőbe tesszük. A levet is lehűtjük. Másnap a lé tetejéről leszedjük a zsírt. Egy fazékban felforrósítunk a zsírból egy csapott evőkanálnyit, és a finomra vágott hagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, kis hasábokra vágott zöldséget, és ráöntjük a csülök főzőlevét. Annyi vízzel egészítjük ki, hogy bő egy liter legyen. Fedő alatt puhára főzzük, közben a csülökhúst vékony csíkokra aprítjuk, és beletesszük a levesbe. Babérlevéllel, borssal fűszerezzük, és ha megfőtt, a liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk. Jól kiforraljuk, végül a citromlevet és a tárkonyecetet is beleöntjük. Kevés cukorral ízesítve hozzáadjuk a finomra vágott tárkonyt, és már csak egy pillanatig forraljuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 502 | Tag-ek(kulcsszavak): húsos leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: