Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Zöldborsós csirkeragu leves
Hozzávalók: 1 kisebb csirke apróléka, 25 dkg vegyes leveszöldség, 15 dkg kifejtett zöldborsó (vagy mirelit), 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl (vagy kefir), 1 teáskanál citromlé, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.

A csirkeaprólékot egészen kicsi darabokra aprítjuk (de csak a csontvégződéseknél vágjuk el, nehogy szilánkos legyen), majd a felforrósított olajon a húsdarabok mindkét oldalát átpirítjuk. Ezután aláöntünk 1 dl vizet, és fedő alatt addig pároljuk, amíg zsírjára vissza nem sül, vagyis elpárolog alóla a víz. Ezután hozzáadjuk a közben megtisztított és kis kockákra vágott zöldséget. Ismét fedő nélkül pirítjuk néhány percig, ráhintjük a lisztet, és további 2 percig kevergetjük a tűzön, majd felöntjük 1 liternyi vízzel. Beleszórjuk a sót, a borsot és a megmosott, finomra aprított petrezselyemzöld felét. Fedő alatt puhára főzzük. Végül a zöldborsót is hozzáadjuk, majd a citromlével, és 2 evőkanál, forró levessel simára kevert tejfölt beleöntjük, ismét felforraljuk, és még 5 percig főzzük. A megmaradt petrezselyem zöldet rászórjuk, az edényt a tűzről lehúzzuk, és befedve hagyjuk állni 10 percig, csak azután tálaljuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 544 | Tag-ek(kulcsszavak): húsos leves, leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: