Hozzávalók: 1 csirke apróléka, 1 savanykás nagy alma, fél citrom leve, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál finomliszt, 1 dl tejföl, 1 teáskanál tárkony (szárított vagy ecetes-olajos), 1 késhegynyi törött fehér bors, csipetnyi cukor, ízlés szerint só.
A csirkeaprólékot megmossuk, leszárítjuk, és kis darabokra vágjuk. (A májat félretesszük, azt csak a főzés befejezése előtt tesszük a levesbe.) Fazékban felforrósítjuk az olajat, és a húsdarabokat lepirítjuk rajta. Ezután ráöntünk bő egy liternyi vizet, és megsózzuk. Belekeverjük a reszelt citromhéjat és a borsot, majd befedjük, és puhára főzzük. Közben az almát megmossuk, kicsumázzuk (nem hámozzuk meg), és vékony szeletekre vágjuk. Azonnal beletesszük a levesbe. A citromlével kellően pikánsra ízesítjük, és csipetnyi cukorral fűszerezzük. A májat csíkokra vágjuk, és a levesbe tesszük. Éppen csak egyet forralunk rajta, ezután behabarjuk a liszttel simára kevert fejföllel. Végül a tárkonyt is belekeverjük, és kevergetve ismét felforraljuk.