Hozzávalók: 3 közepes narancs, fél dl narancsszörp, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál finomliszt, 2 dl tejszín, 2 kockacukor, 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál só.
A narancsokat forró vízben megmossuk, majd az egyiknek a héját a kockacukrokkal ledörzsöljük. A narancsolajos cukrot kis fazékba rakjuk. Ráöntjük a narancsszörpöt és 3 dl vizet. Beleszórjuk a sót és a szegfűszeget, ezután felforraljuk. Közben a narancsokat meghámozzuk. Kettőt közülük karikákra vágunk, a karikákat pedig kis kockákra aprítjuk. Kicsurgó levét felfogjuk, és a harmadik narancs kipréselt levével együtt a levesbe öntjük. A narancskockák felét is a leveshez tesszük. A tejszínben simára keverjük a lisztet, majd a forrásban lévő levest behabarjuk vele. Legalább 5 percig forraljuk, közben folyamatosan kevergetjük, végül a bort is hozzáöntjük. Már csak egy pillanatig forraljuk. Tálalás előtt a megmaradt narancskockákat a leveses csészékbe elosztjuk, és a forró levet rámerjük. A csészékre vagy az alátétre díszítésképpen tehetünk egy-egy karika narancsot vagy darabka narancshéjat.