Hozzávalók: 1 kis szál petrezselyemgyökér, 1 kis szál sárgarépa, 1 kis karalábé, 1 kis zeller, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomliszt, 3 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál vegeta, 1-1 szál petrezselyemzöld és rozmaring.
Az összes zöldséget (a hagymával együtt) megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a zöldségdarabokat, és folytonosan kevergetve, kissé lepirítjuk. Ezután ráöntünk 2 pohár vizet, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kissé lehűlt, turmixgép poharába tesszük a leszűrt zöldséget, ráöntünk 1 pohár hideg vizet, és egészen pépesre turmixoljuk. A zöldségpépet ezután szitán átnyomjuk, nehogy a karalábé fás része belekerüljön az ételbe. A zöldségpürét visszaöntjük a fazékba, és a párolólevét is ráöntjük. A levest annyi vízzel egészítjük ki, hogy összesen 8 dl-nyi legyen. Felforraljuk, közben beleszórjuk a vegetát. 5 percnyi főzés után belecsorgatjuk a liszttel és fél dl vízzel simára kevert tejfölt, majd jól kiforraljuk, közben kevergetjük. Az apróra vágott zöldfűszereket is belekeverjük, és a fazekat máris lehúzzuk a tűzről.