Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 2
Vendégek: 2
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Petrezselyem krémleves
Hozzávalók: a leveshez 40 dkg petrezselyemgyökér, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 dl kefir, 2 evőkanál olaj, 1 tyúkhúsleves-kocka, 1 evőkanál liszt; a levesbetéthez 1 tojás, fél dl tej, 1 púpozott evőkanál liszt, só és törött bors, ízlés szerint, a sütéshez olaj.

A levesbetéthez a tojást habosra keverjük a tejjel, majd megsózzuk, megborsozzuk, és a liszttel egészen simára keverjük. Sűrű palacsintatészta-szerű masszának kell lennie. 10 percig pihentetjük. Közben a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, és nagyon apróra vágva olajon megpirítjuk. Ezután felengedjük 8 dl vízzel, és puhára főzzük. Ha már nem nagyon forró, turmixgépben pépesre zúzzuk, és visszaöntjük a fazékba. Hozzátesszük a húsleveskockát, és felforraljuk. A lisztet és a kefirt valamint fél dl vizet simára keverünk, és beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Jól kiforraljuk, vagyis legalább 5 percig főzzük, közben meg-megkeverjük. A megmosott és nagyon finomra aprított petrezselyem zöldet beleszórjuk, de már nem forraljuk, csak befedve melegen tartjuk. Kétujjnyi olajat felforrósítunk, és öblös szűrőkanalat vagy kis tésztaszűrőt tartunk az olaj fölé. A sós-borsos palacsintatésztát beleöntjük. A szűrő lyukacskáin keresztül folyik bele a tészta a forró olajba, s ott azonnal megsül. A sült tésztát leszűrjük, és a leves mellé tálaljuk. Ki-ki magának tesz belőle a levesébe.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 507 | Tag-ek(kulcsszavak): krém leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: