Hozzávalók: 25 dkg friss sóska (vagy fagyasztott sóskapüré), 2 evőkanál olaj, 1 húsleveskocka, 4 tojás, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, só és cukor ízlés szerint.
A sóskát megtisztítjuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. Durvára összevágjuk. Leveses fazékban az olajat felforrósítjuk. Rátesszük a sóskát, és fedő alatt néhány percig pároljuk. Ha már egészen összeesett, lehúzzuk a tűzről, és kihűtjük. Turmixgép poharába kanalazzuk a megpárolódott sóskát, két deci hideg vizet ráöntünk, és pépesre turmixoljuk. Ezután, finom lyukú szitán átnyomjuk, hogy a rostjai ne kerüljenek a levesbe. Az átpasszírozott sóskapépet visszaöntjük a fazékba, majd 4 dl vizet ráöntünk. Hozzátesszük a húsleveskockát, és felforraljuk. A tejben simára keverjük a lisztet, amit a forrásban lévő sóskás lébe öntünk, közben folyton kevergetjük. Ismét felforraljuk, ezután megkóstoljuk. Sóval és annyi cukorral (vagy édesítőszerrel) ízesítjük, hogy ne legyen édes, csak pikáns maradjon. A tojásokat egyenként, külön edénykében felütjük. A forrásban lévő levesbe egymás után, evőkanállal, egészben beleeresztjük. Legalább 5 percig nem keverjük meg, nehogy szétmenjenek. Csendesen forralva 8 percig főzzük. Csészékben tálaljuk, a tojásra öntjük rá a levest.