Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Diós szárnyas-krémleves


Hozzávalók:
2 tyúkhúsleves-kocka, 5 dkg cérnametélt, 1 dl tejföl, 1 dl tejszín, 5 dkg finomra darált dió, 1 evőkanál durvára vágott dió, 1 csapott evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott teáskanál currypor, 1 késhegynyi törött fekete bors, kevés só.

8 dl vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk, és 5 percig főzzük. Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra metéljük. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a lisztet. A forrásban lévő levesbe belecsorgatjuk a lisztes-tejfölös tejszínt, valamint beletesszük a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forraljuk, amíg a habja elfő. Ezután rászórjuk a megmaradt petrezselyem zöldet, az edényt lefedjük, és a levest 10 percig állni hagyjuk. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámerjük a forró levest, és meghintjük a durvára vágott dióval. Aki kalóriaszegényebben szeretné elkészíteni, tejszín és tejföl helyett használjon kefirt, és tésztát ne tegyen bele. A leves íze így is kitűnő lesz.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 510 | Tag-ek(kulcsszavak): krémleves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: