8 dl vízbe beletesszük a húsleveskockákat, beleszórjuk a darált diót és a fűszereket. Felforraljuk, és 5 percig főzzük. Közben a megmosott petrezselyem zöldet apróra metéljük. A tejszínnel és 1 dl vízzel összekevert tejfölben simára keverjük a lisztet. A forrásban lévő levesbe belecsorgatjuk a lisztes-tejfölös tejszínt, valamint beletesszük a petrezselyemzöld felét. Folytonosan kevergetve, kis lángon addig forraljuk, amíg a habja elfő. Ezután rászórjuk a megmaradt petrezselyem zöldet, az edényt lefedjük, és a levest 10 percig állni hagyjuk. A cérnametéltet a szokásos módon, forrásban lévő sós vízben megfőzzük, és meleg vízzel leöblítve, melegen tartjuk. Tálaláskor leveses csészékbe osztjuk a főtt tésztát, majd rámerjük a forró levest, és meghintjük a durvára vágott dióval. Aki kalóriaszegényebben szeretné elkészíteni, tejszín és tejföl helyett használjon kefirt, és tésztát ne tegyen bele. A leves íze így is kitűnő lesz.