Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Maceszgombóc-leves
Hozzávalók: a leveshez 40 dkg vegyes leveszöldség, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 marhahúsleves-kocka, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj; a maceszgombóchoz 3 evőkanál készen kapható maceszgombóc dara, 2 tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér.

Először a gombócmasszát keverjük össze. A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a maceszdarát, a gyömbért, kevés sót és törött borsot, majd alaposan összekeverjük. Fél órára félretesszük. Közben elkészítjük a levest: a megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, majd a felforrósított olajon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, és kevergetve lepirítjuk. Ha a zöldség zsírjára sült, a tűzről lehúzzuk, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és felforraljuk. 10 percig főzzük. Közben vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, amelyeket beleeresztünk a forrásban lévő levesbe. Ugyancsak belekeverjük a liszttel simára habart tejfölt. Kis lángon, fedő alatt további 10 percig főzzük, addigra a gombócok kissé megnőnek. A megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet is beleszórjuk, de már nem forraljuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 677 | Tag-ek(kulcsszavak): levesek, meleg leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: