Hozzávalók: a leveshez 40 dkg vegyes leveszöldség, 1 dl tejföl, 1 teáskanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 marhahúsleves-kocka, 1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 3 evőkanál olaj; a maceszgombóchoz 3 evőkanál készen kapható maceszgombóc dara, 2 tojás, 1 mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál őrölt gyömbér.
Először a gombócmasszát keverjük össze. A tojásokat habosra felverjük, beleszórjuk a maceszdarát, a gyömbért, kevés sót és törött borsot, majd alaposan összekeverjük. Fél órára félretesszük. Közben elkészítjük a levest: a megtisztított vöröshagymát apróra összevágjuk, majd a felforrósított olajon üvegesre futtatjuk. Hozzáadjuk a megtisztított és vékonyka hasábokra vágott zöldséget, és kevergetve lepirítjuk. Ha a zöldség zsírjára sült, a tűzről lehúzzuk, és elkeverjük benne a pirospaprikát. Ezután azonnal felöntjük 1 liternyi vízzel, beletesszük a húsleveskockákat, és felforraljuk. 10 percig főzzük. Közben vizes kézzel apró gombócokat formálunk a masszából, amelyeket beleeresztünk a forrásban lévő levesbe. Ugyancsak belekeverjük a liszttel simára habart tejfölt. Kis lángon, fedő alatt további 10 percig főzzük, addigra a gombócok kissé megnőnek. A megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet is beleszórjuk, de már nem forraljuk.