Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Májgombócleves
Hozzávalók: 1 kis doboz marhamáj-krém, 25 dkg vegyes leveszöldség, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 tojás, fél dl tej, 1 evőkanál zabpehely, 2 dl kefir, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 gerezd fokhagyma, 1 mokkáskanál majoránna, só, bors, ízlés szerint.

Először a gombócmasszát készítjük el: a tojást a tejjel habosra keverjük, hozzáadjuk a majoránnát, a sót, a borsot és a fele apróra vágott petrezselyem zöldet, majd belekeverjük a zabpelyhet, valamint a dobozból kiszedett, villával összetört májkrémet. 15 percen keresztül pihentetjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, vékonyka hasábokra vágjuk, és az olajon megpirítjuk. A tűzről lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és azonnal ráöntünk 1 liter vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük az összezúzott fokhagymát, és felforraljuk. 10 percig főzzük, ezután a májas masszát nedves kézzel egészen apró gombócokra formáljuk, és beletesszük a forrásban lévő levesbe. Tovább főzzük még 10 percig, addigra a gombócok is megfőnek. Végül a kefirben elkeverünk fél dl vizet, valamint a lisztet, és behabarjuk vele a levest. Jól kiforraljuk, a megmaradt petrezselyem zöldet is belekeverjük, és azonnal lehúzzuk a tűzről. Befedve hagyjuk állni néhány percig, csak azután tálaljuk.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 466 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: