Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Karfiolleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított karfiol, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csapott evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, késhegynyi törött bors, ízlés szerint só.

A megtisztított karfiolt apró rózsáira vágjuk, majd kis fazékba tesszük. Ráöntjük az olajat, és erős lángon gyorsan lepirítjuk, közben kevergetjük. Ezután a tűzről lehúzzuk, rászórjuk a pirospaprikát, gyorsan összekeverjük, és ráöntünk 1 liternyi vizet. Beleszórjuk a vegetát és a borsot, valamint a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld felét. (Kevés sóval is ízesíthetjük, de vigyázzunk, mert a vegeta sós!) Fedő nélkül felforraljuk, és 10 percig főzzük. (Fedetlenül főzve, a karfiolból elillannak a puffasztó gázok. ) Amíg a karfiol fő, a tejfölt simára keverjük a liszttel és fél dl vízzel. A forrásban lévő levesbe csorgatjuk, közben kevergetjük. Ismét felforraljuk, és 5 percig főzzük, végül beleszórjuk a megmaradt petrezselyem zöldet. Befedve lehúzzuk a tűzről, és 10 perc múlva tálaljuk.
Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 470 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: