Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Zöldbableves erdélyiesen
Hozzávalók: 40 dkg sárga hüvelyű, zsenge zöldbab, 4 db kemény paradicsom, 3 evőkanál olaj, 2 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 marhahúsleves-kocka, csipetnyi cukor, ízlés szerint só.

A zöldbabot letisztítjuk, megmossuk, és kézzel darabokra tördeljük. Leveses fazékba öntjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és világos zsemleszínűre pirítjuk. Közben folyamatosan kevergetjük. Ezután a tűzről lehúzzuk, és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 dl hideg vizet, és simára keverjük. Ha már nem csomós, beletesszük a zöldbabot, és még ráöntünk 1 liternyi vizet. (Ha a rántás mégis csomós lett, finom szűrőn át kell szűrni.)   A tűzre visszatesszük a fazekat, belerakjuk a húsleveskockát, és a levest fedetlenül felforraljuk. Közben néhányszor meg is keverjük. A forrástól számított 20 percig kis lángon főzzük, ügyelve arra, nehogy kifusson. Ha a zöldbab megpuhult, akkor a levesbe tesszük a megmosott és nagyon kis kockákra aprított paradicsomot meg a tisztított, zúzott fokhagymát. A levesből kiveszünk egy decinyit, és simára keverjük a tejföllel, majd beleöntjük a forrásban lévő ételbe. Egy pillanatra ismét felforraljuk. Csipetnyi cukorral és sóval ízesítjük. Végül meghintjük a nagyon apróra vágott kaporral, petrezselyemmel, és lehúzzuk a tűzről.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 592 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: