Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Reform céklaleves
Hozzávalók: fél liter ecetes céklasaláta, 2 tojás, 5 dl tej, 1 evőkanál vegeta, 1 evőkanál korpás liszt, ízlés szerint 1-2 evőkanál méz, csipetnyi só.
A céklasalátát tésztaszűrőbe öntjük, és a levét teljesen lecsöpögtetjük. A céklát tetszés szerint feldaraboljuk (csíkokra vagy kis kockákra, esetleg lereszelve, aszerint, hogy a cékla eredetileg milyen darabokban került az üvegbe). A tejet 1 dl kivételével lábosba öntjük, hozzáöntünk 3 dl vizet és még annyi céklalevet, hogy csak kellemesen pikáns, de ne túl savanyú legyen. Felforraljuk, beleszórjuk a vegetát, és ha szükséges, kevés sóval ízesítjük. Ezután beleöntjük a feldarabolt céklát, és a liszttel simára kevert maradék tejet. Folytonosan kis lángon kevergetve legalább 5 percig forraljuk, csak ezután ízesítjük a mézzel. Amíg a leves fő, a tojásokat keményre főzzük. Hideg vízzel lehűtve meghámozzuk, vékony gerezdekre vágjuk, és a tányérokban elosztjuk. Végül a forró levet rámerjük. A reform céklaleves nyers céklával is készíthető, de kissé másképpen: a megmosott és meghámozott céklát lereszeljük, majd forrásban lévő félliternyi tejjel leöntjük és puhára főzzük. Az edényt nem szabad letakarni, mert a fövő tej könnyen kifuthat! Ezután már a fenti módon készíthetjük tovább. A levest végül kevés almaecettel vagy citromlével ízesítjük.
|
Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
|
Megtekintések száma: 628
| Helyezés: 0.0/0 |
|