Statisztika |
Online összesen: 2 Vendégek: 2 Felhasználók: 0 |
|
Reszelt-zeller leves
Hozzávalók: 1 közepes zellergumó (20-25 dkg), 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, fél citrom leve, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál cukor, 1 késhegynyi fehér bors.
A zellert nagyon gondosan megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd a reszelő legdurvább fokán nyersen lereszeljük. Fazékban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a zellerreszeléket és megsózzuk. Alaposan összekeverjük. Lefedjük, és néhány percig pároljuk. Ezután kevergetve még további 5 percig pirítjuk, majd felöntjük félliternyi vízzel és a tejjel. Beleszórjuk a vegetát, a borsot és a cukrot, ezen kívül a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld felét is belekeverjük. 10 percig kis lángon forraljuk. (Ügyeljünk arra, hogy ki ne fusson.) Közben a tejfölt egy deci vízzel és a liszttel simára keverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folytonosan kevergetve ismét felforraljuk. Ezután ízesítjük a citromlével, végül beleszórjuk a megmaradt petrezselyem zöldet. Rögtön lefedjük, és lehúzzuk a tűzről. Tíz perc múlva tálaljuk. Ugyanígy készíthetünk petrezselyemlevest is a megreszelt petrezselyemgyökérből.
|
Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
|
Megtekintések száma: 783
| Helyezés: 0.0/0 |
|