Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Reszelt-zeller leves
Hozzávalók: 1 közepes zellergumó (20-25 dkg), 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dl tej, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, fél citrom leve, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál vegeta, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál cukor, 1 késhegynyi fehér bors.

A zellert nagyon gondosan megtisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd a reszelő legdurvább fokán nyersen lereszeljük. Fazékban felforrósítjuk az olajat, rátesszük a zellerreszeléket és megsózzuk. Alaposan összekeverjük. Lefedjük, és néhány percig pároljuk. Ezután kevergetve még további 5 percig pirítjuk, majd felöntjük félliternyi vízzel és a tejjel. Beleszórjuk a vegetát, a borsot és a cukrot, ezen kívül a megmosott, apróra vágott petrezselyemzöld felét is belekeverjük. 10 percig kis lángon forraljuk. (Ügyeljünk arra, hogy ki ne fusson.) Közben a tejfölt egy deci vízzel és a liszttel simára keverjük, majd beleöntjük a forrásban lévő levesbe. Folytonosan kevergetve ismét felforraljuk. Ezután ízesítjük a citromlével, végül beleszórjuk a megmaradt petrezselyem zöldet. Rögtön lefedjük, és lehúzzuk a tűzről. Tíz perc múlva tálaljuk. Ugyanígy készíthetünk petrezselyemlevest is a megreszelt petrezselyemgyökérből.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 742 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: