Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Kelbimbóleves
Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 dl kefir, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál vegeta, 1 púpozott teáskanál liszt, 1 késhegynyi törött bors, a galuskához 1 tojás, 1 púpozott evőkanál liszt, 1 evőkanál olaj, 1 késhegynyi só.
A kelbimbók külső, fonnyadt levélkéit leszedjük. Megmossuk, és a nagyobbakat félbevágjuk, a kisebbeket egészben hagyjuk. Fazékba öntjük az olajat és felforrósítjuk. Ezután rátesszük a kelbimbót. (Ha mirelit kelbimbóból készítjük, azt természetesen nem kell megtisztítani, és amúgy fagyosan tehetjük rá az olajra.) Kevergetve néhány percig pirítjuk. Ezután rászórjuk a vegetát, és felöntjük egy liternyi vízzel. A megmosott és nagyon apróra vágott petrezselyemzöld felét, valamint a sót és a borsot beletesszük a levesbe, és a kelbimbót a fűszerekkel fedő alatt puhára főzzük. Közben elkészítjük a galuskatésztát: a tojást kissé felverjük, összekeverjük a liszttel és az olajjal, majd megsózzuk. A forrásban lévő levesbe mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Ha a galuskák mind feljöttek a leves tetejére, a liszttel simára kevert kefirt a leveshez öntjük. Folyamatosan kevergetve ismét felforraljuk, öt percig főzzük, majd utána sózzuk. Végül a megmaradt petrezselymet is beleszórjuk. A tűzről azonnal lehúzzuk, és 10 percig hagyjuk befedve, csak azután tálaljuk.
|
Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
|
Megtekintések száma: 560
| Helyezés: 0.0/0 |
|