Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Kelkáposztaleves
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta fele, 25 dkg burgonya, 1 csokor zellerlevél (vagy 1 teáskanál szárított zeller), 2 kisebb paradicsom (vagy 1 evőkanál paradicsompüré), 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 2 húsleveskocka, 2 evőkanál olaj, késhegynyi törött köménymag, késhegynyi törött fekete bors, kevés só.
A letisztított kelkáposztát éles késsel nagyon vékony csíkokra vágjuk. A meghámozott burgonyát vékony hasábokra aprítjuk. A megmosott zellerlevelet finomra metéljük, a megtisztított vöröshagymát úgyszintén. A felforrósított olajon néhány percig pirítjuk a hagymát, majd rátesszük a kelcsíkokat. Fedő alatt addig pirítjuk tovább, amíg összeesik. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, rászórjuk a borsot valamint a köménymagot, és ráöntünk bő egy liternyi vizet. Beletesszük a húsleveskockákat, és felforralva, 20 percig főzzük. Közben a tejfölt és fél dl vizet simára keverjük a liszttel, majd a már megfőtt levest behabarjuk vele. Ezután beleszórjuk a zellerlevelet, és megkóstolva - ha szükséges – utána sózzuk. Kevergetve jól kiforraljuk, végül beletesszük a megmosott és nagyon apró kockákra aprított paradicsomot is. Végül már csak egyet forralunk rajta. A tűzről lehúzva 10 percig hagyjuk befedve állni, csak azután tálaljuk.
|
Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
|
Megtekintések száma: 589
| Helyezés: 0.0/0 |
|