Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Hamis gulyásleves
Hozzávalók: a leveshez 50 dkg burgonya, 25 dkg vegyes leveszöldség, 5 dkg füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 marhahúsleves-kocka, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, késhegynyi őrölt köménymag, a csipetkéhez 1 tojás és 2 evőkanál liszt.

A burgonyát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk. A zöldséget tisztítás után ugyancsak egyforma kockákra aprítjuk. A vöröshagymát hámozás után finomra összevágjuk. A füstölt szalonnát nagyon apróra metéljük, majd közepes tűzön folytonos kevergetés közben a zsírját kiolvasztjuk. Ezután rátesszük a hagymát, és ugyancsak kevergetve, üvegesre pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és belekeverjük a pirospaprikát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet. Ezután a tűzre visszatesszük, rádobjuk a zöldséget és a burgonyakockákat, majd kevergetve, pár percig pirítjuk. Felöntjük kétliternyi vízzel. Beletesszük a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát, a köménymagot és felforraljuk. Ha a húsleveskocka elolvadt a lében, a levest megkóstoljuk, és kissé megsózzuk. (Vigyázzunk, a leveskocka sós!) A burgonyát és a zöldséget lassú tűzön puhára főzzük. Közben elkészítjük a csipetkét: a tojáshoz annyi lisztet keverünk (víz nélkül), hogy kemény tésztát kapjunk. A már megfőtt levesbe belefőzzük a parányi, kézzel tépkedett tésztadarabkákat.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 584 | Tag-ek(kulcsszavak): meleg leves, zöldség leves | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: