Nyitólap | Regisztráció | Belépés
Recepttár
Honlap-menü
A fejezet kategóriái
Desszertek [12]
Előételek [73]
Egytálételek [3]
Levesek [50]
Mártások [9]
Saláták [38]
Meleg tojásételek [6]
Hal - halas ételek [10]
Szárnyasok [19]
Sertés- és marhahúsok [20]
Babos ételek [1]
Belépési forma
Keresés
Körkérdésünk
Értékelje honlapomat
Összes válasz: 33
Statisztika

Online összesen: 1
Vendégek: 1
Felhasználók: 0
Nyitólap » Cikkek » Receptek » Levesek

Hűsítő céklaleves
Hozzávalók: 2 dl ecetes-tormás céklasaláta levével együtt, 5 dl kefir vagy joghurt, 5 dkg nagyon finomra darált dió, 1 közepes nagyságú alma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint cukor és só.

A céklasalátát leszűrjük, majd turmixgép poharába rakjuk. Hozzátesszük a meghámozott, kicsumázott és darabokra vágott almát. Annyi céklalevet öntünk rá, amennyi éppen ellepi, és addig keverjük, amíg az egész sűrű péppé válik. Ezután fokozatosan hozzátöltjük a többi céklalevet és a kefirt. Ismét összekeverjük, végül beleszórjuk a finomra metélt petrezselyemzöld és a dió felét. A habos, sűrű levest megkóstoljuk, és ízlés szerint kevés cukorral valamint sóval ízesítjük. Tálalás előtt a leveses csészékbe néhány jégkockát teszünk, erre kanalazzuk rá a levest. Végül meghintjük a megmaradt petrezselyemzölddel és dióval. Aki kevésbé savanykásan szereti, a fele kefir helyett tejjel vagy tejszínnel turmixolja össze a céklasalátát.

Kategória: Levesek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
Megtekintések száma: 603 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Név *:
Email *:
Kód *: