Statisztika |
Online összesen: 1 Vendégek: 1 Felhasználók: 0 |
|
Rizses töltött paprika
Hozzávalók 2-2 piros és sárga húsú kaliforniai paprika só 2 csomag Riceland Gyors rizs 1 csokor petrezselyem 4-5 evőkanál olívaolaj 3 gerezd zúzott fokhagyma fél mokkáskanál őrölt fekete bors 10 dkg reszelt sajt 2 evőkanál tejföl
A paprikákat megmossuk, majd enyhén sós, forrásban lévo vízben 4 perc alatt elofozzük. Szurokanállal kiemelve lecsöpögtetjük, majd keresztben félbevágjuk. Magházukat kikaparjuk. A gyors rizst az eloírás szerint enyhén sós vízben megfozzük, leszurjük, majd kibontjuk és egy tálba öntjük. A fölaprított petrezselyemmel fuszerezzük, kissé megsózzuk, az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, a borssal, a sajt kétharmadával és a tejföllel összekeverjük. Ezután a fél paprikákba töltjük, melyeket tepsibe rakunk, és ujjnyi vizet öntünk alájuk. A maradék reszelt sajtot a tetejükre szórjuk, alufóliával letakarjuk, végül elomelegített sütoben, jó közepes lánggal kb. 15 percig sütjük.
Elkészítési idõ: 1 óra. Egy adag: 231 kcal / 966 kJ. Italajánlat: száraz fehérbor Mõcsényi chardonnay barrique '98.
Jótanács: A rizst kis kockákra vágott színes paprikával, pirított gombával vagy apróra vágott sonkával is gazdagíthatjuk. A fél paprikák hegyes felét akkor tudjuk szépen megtölteni, és a tepsiben is úgy állnak biztonsággal, ha a csúcsukat levágjuk..
|
Kategória: Egytálételek | Hozzáadta: fidelito101 (2009-04-20)
|
Megtekintések száma: 826
| Helyezés: 0.0/0 |
|