Hozzávalók:
- paradicsom 8 dkg
- paradicsompüré 5 dkg
- sonka 15 dkg
- Pannónia sajt 15 dkg
- fejes saláta 1/4 fej
- só, őrölt fehérbors
- oregánó (szurokfű)
Elkészítés: Az egyforma nagyságú paradicsomokat kiválogatjuk.
Néhány másodpercre forrásban lévő vízbe tesszük - így bőrét könnyen
eltávolíthatjuk. A bőrétől megtisztított paradicsomok tetejét levágjuk,
belsejüket óvatosan kikaparjuk úgy, hogy tölthetőek legyenek.
Belsejüket gyengén megsózzuk és egy kevés őrölt fehér borssal
meghintjük. További felhasználásig a hűtőszekrénybe tesszük. A
paradicsompürét, a finomra vágott vagy darált sonkát és a reszelt
sajtot összekeverjük, megsózzuk és oregánóval fűszerezzük. Ezt a
tölteléket ízlésesen a paradicsomokba töltjük, a paradicsomok levágott
kalapját visszahelyezzük, majd hűtőbe téve, jól lehűtjük. Megmosott és
leszárított salátalevelekre tálaljuk, pirítós kenyeret adunk mellé.
|