Hozzávalók: 8 személyre:
- 2 közepes, érett paradicsom,
- 5 dkg ketchup,
- só, őrölt fehér bors,
- 1 evőkanál cukor,
- 2 levél zselatin,
- 2 evőkanál húsleves,
- 1,2 d1 tejszín.
A paradicsomot földaraboljuk, és szitán áttörjük, majd a kutchuppal
elkeverjük, sóval, cukorral, őrölt fehér borssal fűszerezzük. A
zselatint hideg vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, két evőkanálnyi
húslevessel fölöntve megmelegítjük, majd a paradicsomos masszához
adjuk. A tejszínt habbá verjük és azt is óvatosan beleforgatjuk. A
masszát egy vízzel kiöblített tálcára simítjuk 2 centiméter vastagon
és legalább fél napra, behűtjük. A megdermedt habból kekszkiszúróval
különböző alakokat vágunk ki és késsel megemelve a hidegtálra, tesszük.
A leeső maradékot késsel apróra vágjuk, és saláták díszítésére
használjuk.
|