Hozzávalók: 8 személyre:
- 8 db tojás,
- 1 kiskanál mustár,
- só, őrölt bors,
- 1 doboz rákkonzerv (15 dkg);
- 1 evőkanál citromié,
- 2 evőkanál tejföl,
- 1 csomag petrezselyemzöld.
A tojásokat keményre főzzek, hideg vízzel lehűtjük, megtisztítjuk
és félbevágjuk. A tojások sárgáját egy tálba tesszük, és villával
összetörjük. A mustárral, a citromlével és a tejföllel simára keverjük.
Hozzáadjuk a fölaprított rákhúst és petrezselyem zöldjét, sóval,
borssal izésítjük. Az így elkészített tölteléket a fél tojásfehérjékbe
halmozzuk. A megtöltött tojásokat majonézes burgonyasalátára vagy
zellersalátára ültetjük, díszíthetjük citromszeletekkel.
|