Hozzávalók: 8 személyre:
- 60 dkg pulykamellfilé,
- 30 dkg csirkemáj,
- 1 kis fej vöröshagyma,
- 1 kiskanál só, őrölt bors, majoránna,
- 10 dkg margarin,
- 2 tojássárgája,
- 2 evőkanál zsemlemorzsa.
A fölaprított vöröshagymát a megolvasztott margarinon üvegesre
pároljuk. Hozzáadjuk a megtisztított, darabokra vágott csirkemájat,
őrölt borssal és majoránnával meghintjük és megsütjük. A tűzről levéve
kissé hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk; sózzuk, és belekeverjük a két
tojás sárgáját meg a zsemlemorzsát. A pulykamellfiléből tenyérnyi
nagyságú, vékony szeleteket vágunk, megsózzuk, és egyenként megkenjük
a májas töltelékkel. Fölgöngyöljük, és kivajazott alufóliába
csomagoljuk, majd tepsibe téve forró sütőbe tesszük. 240°C-on 30-35
perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd legalább
fél napra hűtőbe tesszük. A fóliából kicsomagolva vékonyan
fölszeleteljük és párolt gyümölcsökkel vagy csinos gyümölcsfalatkák
társaságában a tálon szépen elrendezzük.
|