Hozzávalók 8 személyre: 2 db mozzarellasajt (kb. 30 dkg) 1 evőkanál vörös bors 3-4 gerezd fokhagyma 4 evőkanál borecet 4 evőkanál olívaolaj 1-1 csokor friss oregánó és kakukkfű 1 kicsi uborka 1 kis fej radicció-saláta.
A mozzarellasajtot apró kockára vágjuk. A vörös borsot mozsárban durvára törjük, a fokhagymát összezúzzuk. A borecetet elkeverjük az olívaolajjal, hozzáadjuk a tört vörös borsot, az összezúzott fokhagymát meg a fölaprított oregánót és kakukkfüvet. Az egészet a sajtkockákra öntjük és egy órán át érleljük, közben néhányszor óvatosan átforgatjuk. Az uborkát a sajthoz hasonló nagyságúra daraboljuk és a marinált sajthoz, adjuk. A radicció-salátát megmossuk, lecsöpögtetjük. A külső, nagyobb leveleket egymás mellé fektetjük és marinált sajttal, megtöltjük. A maradék, apróbb leveleket vékonyra szeljük, és a tetejére szórjuk. Behűtve kínáljuk.