Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg zöldbab 20 dkg cukkíni, 1/2 csokor petrezselyem zöldje 4 dl natúr joghurt, só és bors, őrölt kömény, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé, 1 kg nem szétfövő burgonya 2 tojássárgája, 2 evőkanál liszt, 3 dkg szezámmag, 2,5 dl olaj a sütéshez, petrezselyem zöldje a díszítéshez.
Előkészítés: A zöldbabot megtisztítjuk, megmossuk és feldaraboljuk, majd forrásban lévő sós vízben blansírozzuk (vagy pár percig gőzöljük), hideg vízzel leöblítjük és lecsöpögtetjük. A cukkinit megtisztítjuk, megmossuk és nagyon apró kockákra, vágjuk; a petrezselymet megmossuk, leitatjuk, és finomra metéljük. A joghurtból sóval, borssal, köménnyel, citromhéjjal, citromlével és petrezselyemmel sima mártást keverünk; hozzáadjuk a zöldbabot meg a cukkinit, majd hidegre tesszük.
Elkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk és finomra reszeljük; hozzáadjuk a tojássárgáját, a lisztet meg a szezámmagot és sóval, borssal fűszerezzük. A masszát kissé megnyomkodjuk, hogy tömörebb legyen. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a masszából kanállal adagokat szaggatunk, a forró olajba tesszük, kanállal kissé lelapítjuk; minden oldalát aranybarnára sütjük, majd papírtörölközőn lecsöpögtetjük, és amíg az összes elkészül, a sütőbe téve melegen tartjuk. A tócsnikat egy tálra halmozzuk, petrezselyemmel díszítjük és a hideg joghurtmártással tálaljuk.